Thursday, March 25, 2010

Minu personaalne võrgupäevik kunstiõpetuse didaktika aines

Mis on blogi?

Veebilogi (ehk lühemalt blogi) on suhtlusvahend, mis võimaldab pidada personaalset võrgupäevikut, mille sissekandeid on võimalik teistel inimestel kommenteerida. Merriam-Websteri sõnaraamatu definitsiooni järgi on blogi „veebisait, mis kätkeb personaalset võrgupäevikut, mis sisaldab reflektsioone, kommentaare ja enamasti kirjutaja lisatud hüperlinke”.

Blogi on kõige rohkem kasutatav võrgureflektsiooni vahend. Blogi on veebisait, mille sissekanded on kronoloogilises järjestuses nagu päevikuski. Paljud blogid sisaldavad arvamuslugusid või uudiseid mingi konkreetse teema kohta. Mõned blogid seevastu toimivad rohkem isiklike võrgupäevikutena. Tüüpiline blogi sisaldab nii teksti, pilte, teiste blogide ja veebilehtede linke kui ka muid teemaga seotud meediume. Paljude blogide oluliseks osaks on võimalus lugejatel kommentaare jätta.

Blogid võivad sisaldada mitmesuguseid ressursse, mitte ainult tekstilist teavet. Blogid võivad sisaldada videoid (videoblogid), fotosid (fotoblogid) ja heliressursse (netisaated).
(http://hindamismeetodid.weebly.com/blogid.html)

Käesolev blogi on loodud kunstiõpetuse didaktika aine jaoks ja hakkab kajastama minu juhendatud kunstitunde (tunni teemad, eesmärgid, õppemeetodid, vahendid, hindamiskriteeriumid).

 

No comments:

Post a Comment